Aktuality

Na Hvězdárně Žebrák obnovujeme Klub malých hvězdářů

Aktuality Zapsal Administrator v 16.07.2021

Hvězdárna Žebrák na základě zájmu rodičů vypisuje pro školní rok 2021/2022 astronomický kurz pro děti s názvem Klub malých hvězdářů. Děti se ve 12 setkáních seznámí s astronomií, vesmírem i přístroji, kterými astronomové zkoumají nebeské objekty. 

 Klub malých hvězdářů je vhodný pro děti prvního stupně základní školy se zájmem o astronomii a vesmír. V celkem 10 setkáních se seznámí s nebeskou mechanikou, ovládáním dalekohledů, objekty Sluneční soustavy a vesmíru i se souhvězdími. Dvě praktická setkání pak využijí na pozorování u velkého dalekohledu hvězdárny.

 Vzhledem ke kapacitě hvězdárny je počet osob v Klubu omezen na 12. Setkání se budou konat každý první čtvrtek v měsíci v čase 16:30 - 17:30 hodin. Praktická setkání pak ve večerních hodinách ve vybraných termínech za předpokladu příznivého počasí a po dohodě s rodiči. Lektory budou Vladislav Slezák, Jan Florian a Ervín Woller. 

 Poplatek v kurzu pro jeden školní rok činí 980 Kč a hlásit se můžete na kontakt@hvezdarnazebrak.cz. Po potvrzení rezervace dostanete další instrukce. 

 Těšíme se na nové mladé nadšené astronomy. Astronomický kroužek na hvězdárně probíhal v několika letech, jeho absolventi se dokonce účastnili Astronomické olympiády a různých astronomických expedic.  

 Přihlaste se co nejdříve, přihlášky budeme přijímat do vyčerpání kapacity.

 

 

Poslední změna: 16.07.2021 v 09:51

Zpět