Aktuality

Nový Večerníček Děti ze Všehovíc ve spolupráci s Hvězdárnou Žebrák, přednostně ho u nás i uvidíte

Aktuality Zapsal Administrator v 24.09.2020

Po třech letech přišel na svět pilotní díl večerníčku Děti ze Všehovíc, inspirovaný původním námětem o mateřské školce uprostřed kruhového objezdu. Na filmu se odborně podílel i Jan Florian z Hvězdárny Žebrák a jeho první díl tak přednostně budete moci vídat na akcích Hvězdárny Žebrák. Máme oprávnění k jeho projekci.

 


 Film byl natočen na 35mm film v trikovém studiu ateliéru Jaromíra Kallisty a Jana Švankmajera. Hudba byla nahrána s Ondřejem Urbanem na HAMU, výtvarná stránka/kooridnace výroby pochází z dílny studentek AVU Marty Zechové (nyní již absolventky) a její asistentky Marie Paterové. Hlas našim postavám propůjčil Petr Čtvrtníček, na zvuku se podíleli Ivo Špalj a Václav Kopelec, správné tempo vyprávění udala střihačka Ema Adamove, poslední verzi scénáře a cestu k vypravěči nám pomohl nalézt Bohdan Sláma. O historickou kamerovou/trikovou techniku se nám starali Jan Růžička a Jiří Pešek (dříve KF Praha) a dobrou náladu v ateliéru vytrvale zajišťoval jeho správce Tomáš Kalous.

 

 Poměrně náročný projekt, rovněž na financování, by vůbec nevznikl bez zápalu a sehnání prostředků mimo standardní rozpočet FAMU, za což patří velký dík Róze Brožkové (KP FAMU) a Tomáši Šimonovi (Studio FAMU). A bez vstřícnosti pana Kallisty a pana Švankmajera bychom pochopitelně ani neměli možnost přes půl roku intenzivně animovat na tříplán s 35mm československou kamerou TK - a toto dílo by po likvidaci 35mm pracovišť v KF Praha (květen 2018) nemohlo nikde jinde v této formě ani vzniknout.



 

Všechny fotky TADY a večerníček ke shlédnutí na hvězdárně...

 

Poslední změna: 24.09.2020 v 14:59

Zpět