Aktuality

O prázdninách si užijete Hvězdárnu Žebrák naplno aneb Týden astronomie a výlet do Ondřejova - REZERVACE ZDE!

Aktuality Zapsal Administrator v 25.06.2017

Hvězdárna Žebrák připravila speciální prázninový program. Letos si astronomii u nás budete moci užít opravdu naplno. Ať už jako studenti naší Letní pozorovatelské školy, návštěvníci večerních pořadů anebo zájemci o návštěvu největšího dalekohledu Česka. Program a rezervační formulář najdete TADY.

ROMANTIKA POD HVĚZDAMI aneb Hvězdárna VIP
Chtěli byste vidět nebeské objekty zblízka velkým dalekohledem v kopuli Hvězdárny Žebrák a pořád vám to nevychází? Ve vypsaných termínech není bezoblačné nebe a nevíte kdy dorazit? Nově se stačí zaregistrovat, že máte zájem o pozorování oblohy na Hvězdárně Žebrák na www.hvezdarnazebrak.cz. Jakmile bude dostatek rezervací, jasná obloha a bude něco hezkého vidět, pošleme mail s termínem zhruba den dopředu, kdy k nám můžete dorazit a užít si tu nebeskou krásu. Tuto možnost spouštíme od prázdnin 2017.

REZERVACE ZDE!


7. – 13. srpna 2017
LETNÍ ASTRONOMICKÝ TÝDEN NA HVĚZDÁRNĚ ŽEBRÁK
Užijte si léto pod hvězdami. Každý den vás naučíme kousek ze základů astronomie, poznávání souhvězdí, hledání zajímavých objektů ve vesmíru a ovládání dalekohledu. A až se setmí, budete si moci užít noční hvězdnou oblohu a přístrojovou techniku Hvězdárny Žebrák naplno. Program v čase 19 – 21 hodin bude pro zájemce po předchozí rezervaci. Ve 21 hodin vás každý den bude čekat speciální program na Hvězdárně Žebrák pro veřejnost a později večer bude možné naučit se pracovat dalekohledem a samostatně si vyhledat to nej z nočního hvězdného nebe. Chcete umět najít galaxii nebo mlhovinu anebo třeba barevnou dvojhvězdu? Zastavte se na Hvězdárně Žebrák.

Letní astronomická škola 19 – 21 hodin
– pro zájemce po předchozí rezervaci – možno i jako tzv. příměstský tabor pro děti a mládež, omezená kapacita, 19 – 21 hodin teoretická část, 21 – 00 praktická část v případě bezoblačné oblohy, případně možnost připojit se k program pro veřejnost. Kurz je třeba absolvovat celý. Cena / osoba 300 Kč. Teoretická část: 7. srpna - základy astronomie, nebeské mechaniky a souřadnic / 8. srpna - objekty ve vesmíru / 9. srpna - souhvězdí a mapy / 10. srpna – dalekohledy a přístrojová technika / 11. srpna – největší zajímavosti astronomie a kosmonautiky / 12. srpna – Perseidy a pozorování meteorických rojů

REZERVACE ZDE!

SPECIÁLNÍ POŘADY LETNÍHO ASTRONOMICKÉHO TÝDNE NA HVĚZDÁRNĚ ŽEBRÁK OD 21 HODIN
Přijďte si užít léto na Hvězdárnu Žebrák! Teplé meze, možnost grilu a občerstvení, promítání noční oblohy na zadní stěnu budovy hvězdárny, atraktivní film podle vašeho výběru, hlasování přímo na místě a mnohé další. Všechny akce probíhají na pozemku za Hvězdárnou Žebrák, k dispozici skládací stan, židličky, s sebou doporučujeme teplé oblečení, deky, karimatky a případné vlastní občerstvení k jídlu na gril a k pití. O gril a uhlí se tradičně postaráme my! V případě nepřízně počasí a deště proběhne akce v omezené míře v přednáškové místnosti na hvězdárně.

pondělí 7. srpna – GRILOVÁNÍ S VYPRÁVĚNÍM O METEORITU ŽEBRÁK
úterý 8. srpna – PROMÍTÁNÍ NOČNÍ OBLOHY S RELAXAČNÍ HUDBOU MILOŠE RÁBLA
středa 9. srpna – GRILOVÁNÍ S VYPRÁVĚNÍM POHÁDEK Z HVĚZD
čtvrtek 10. srpna – LETNÍ ASTROKINO
pátek 11. srpna – ÚCHVATNÁ VIDEA
sobota 12. srpna – 100% PŘÍRODNÍ OHŇOSTROJ
KE 100. VÝROČÍ ČESKÉ ASTRONOMICKÉ SPOLEČNOSTI ANEB POZOROVÁNÍ METEORICKÉHO ROJE PERSEID



neděle 13. srpna – VÝLET K NEJVĚTŠÍMU DALEKOHLEDU ČESKA
aneb mimořádná exkurze v Astronomickém ústavu Ondřejov
2m Perkův dalekohled – radarová louka – muzeum – sluneční oddělení a mnohé další Hromadný výlet Hvězdárny Žebrák bude realizován podle zájmu návštěvníků po vlastní ose, případně je možná I hromadná doprava. Váš zájem můžete potvrdit přihlášením ve formuláři na www.hvezdarnazebrak.cz v období 15. června – 10. července.

REZERVACE ZDE!

Poslední změna: 25.06.2017 v 08:30

Zpět