Aktuality

Výšlap po stopách meteoritu Žebrák přivítá jaro i v roce 2017

Aktuality Zapsal Administrator v 14.03.2017

Chcete se vypravit do míst, kam dopadl meteorit Žebrák i míst, které s touto událostí souvisí? Chcete vidět originál novin se zprávou o pádu meteoritu, historickou mapu nebo přesný model meteoritu anebo chcete získat nové informace v bádání okolo této události? Zveme vás na procházku po okolí města Žebrák i do Hvězdárny, kde se dozvíte to nejzajímavější... Tentokrát vyrazíme na místa dopadu meteoritu a k božím mukám na Opýši. Více podrobností o akci na www.hvezdarnazebrak.cz a Facebooku.

 Výšlap po stopách meteoritu Žebrák se blíží!

 Celý tento týden vám budeme zveřejňovat další bližší informace o akci.

 Nejdříve jeden z dotazů: Dobrý den, uvažuji o účasti na Vaší akci 19.3. a prosím o informace, zda bude trasa schůdná i s kočárkem? A jak je dlouhá? Předem děkuji za zprávu a budeme se těšit Erika

 Letošní trasa bude schůdná i s kočárkem. Na Hvězdárně bude program cca 30 minut, pak vyrazíme do terénu. Projdeme dopadová místa a tentokrát vyrazíme k božím mukám, která jsou na druhém okraji města. Pak se navrátíme do hvězdárny. Těšíme se na vás!

Kudy přesně půjdeme? Trasa bude dlouhá cca 3 km, půjdeme ji cca 1,5 hodiny.

V neděli 19. března na Hvězdárně Žebrák mj. uvidíte i něco navíc. Tektit z Kennedy Space Center věnovaný Ondřejem Macíkem a úlomek meteoritu Čeljabinsk věnovaný Petrem Fiedorem. A k tomu originál novin z roku 1824, historické mapy, model meteoritu Žebrák a poslechnete si i historický příběh namluvený speciálně pro Hvězdárnu Žebrák zpěvákem Petrem Rezkem. Máte se na co těšit!

 

 

Poslední změna: 14.03.2017 v 21:18

Zpět