Festival hvězd

Festival hvězd na Hvězdárně Žebrák

Více než 80 milionů shlédnutí na internetu. Vyprodané koncerty, nebeská tématika. To jsou české i světové písničky, které obsahují texty i s astronomickým podtextem. A právě ty se rozhodla seskupit do jednoho místa Hvězdárna Žebrák na svém webu ve složce Astronomie v písních.


 „Nápad uspořádat internetový astronomický hudební festival vzešel z přednášky Hvězdy jako hvězdy, se kterou jsme zavítali do řady míst v České republice. Název povídání o největších zajímavostech z astronomie ukrytých v populárních písních byl inspirován skladbou interpretovanou Lucií Bílou "Hvězdy jako hvězdy." Sami návštěvníci pak ve finále programu vzpomínali na další a další skladby, ve kterých se témata z astronomie skrývají. Poznamenali jsme si je a výběr jen některých z nich přinášíme na www.hvezdarnazebrak.cz. A navíc k poetickým textům připojujeme i pár astronomických poznámek a zajímavostí.“

 Návštěvníci webu ovšem mohou sami poslat svůj tip na další píseň na e-mail: kontakt@hvezdarnazebrak.cz. Vybraným z nich pak slibujeme už nyní hodnotnou odměnu! A už teď slibujeme, že máme dostantek materiálu i na druhý ročník festival.

 Vítejte tedy na prvním Internetovém astronomickém hudebním festivalu Hvězdárny Žebrák. V průběhu ledna a února vám na www.hvezdarnazebrak.cz a na Facebooku Hvězdárny Žebrák představíme populární písně se vztahem k astronomii a vysvětlíme vše zmíněné... Částečné zatmění Lenky Filipové, Vesmír Petra Rezka anebo Částečné zatmění srdce Lenky Filipové... Sledujte web a Facebook hvězdárny v termínu 15.1. – 29.2.2016. 

Poslední změna: 11.01.2016 v 21:49

Zpět