Aktuality

Koncert pro planetku Žebrák 2. října v kostele sv. Vavřince

Aktuality Zapsal Administrator v 26.08.2021

Česká republika má novou planetku 131181 Žebrák. Rozhodla o tom Mezinárodní astronomická unie. Při té příležitosti proběhne v neděli 2. října od 19 hodin slavnostní koncert v kostele sv. Vavřince v Žebráku, kde byla natočena i část vinylové desky limitované edice Symfonie pro planetku. Ta zde bude pokřtěna. Druhá strana desky obsahuje relaxační hudbu hudebního skladatele a muzikanta Miloše Rábla a jeho hostů. Koncert bude zcela ojedinělý a mimořádný.



Ve slavnostním programu si budete moci užít plnohodnotný koncert. Vystoupí zde houslový virtuóz Jaroslav Svěcený a varhaník Václav Uhlíř. Ve výjimečné kombinaci varhan a houslí zahrají ty nejkrásnější skladby u příležitosti pojmenování planetky 131181 Žebrák.

Vstupenky budou v předprodeji online přes www.qrticket.cz ZDE a část jich bude k dispozici i v KK Žebrák. Ceny vstupenek k sezení 350 Kč, k stání 250 Kč, a to od 1.9.2021.


V programu zazní tyto skladby:
Georg Friedrich Händel: Sonáta D-Dur, č.4 (čtyřvětá)
Antonio Vivaldi: Sonáta č.4, d-moll (čtyřvětá)
Jan Křtitel Kuchař: Partita C dur
Jaroslav Svěcený: Chrámová fantasie a Strings for NY pro housle sólo
Johann Sebastian Bach - Adagio g moll
Domenico Zipoli: Verso I - IV a Canzona d moll
Jules Massenet: Meditace Thaïs
Václav Uhlíř: Improvizace na duchovní píseň
Johann Sebastian Bach: Air
Arcangelo Corelli: La Folia V
představení limitované edice Symfonie pro planetku
Johann Sebastian Bach - Charles Gounod - Ave Maria


v průběhu večera zazní v rukou Jaroslava Svěceného slavné italské housle z 18.století za doprovodu místních renovovaných barokních varhan.

Máme velikou radost. Slavnostní koncert pro planetku Žebrák 2. října v kostele sv. Vavřince získal záštitu hejtmanky Středočeského kraje Mgr. Petry Peckové. Moc děkujeme.

Speciální pozvánka:

Poslední změna: 28.09.2021 v 17:15

Zpět